Bedrijvencentrum

Kantoren met “all-in”-formule

Gedeelde diensten

Flexibel contract

Persoonlijke begeleiding

Netwerkvorming

Bedrijvencentrum

Village Partenaire

“Village Partenaire is een bedrijvencentrum gespecialiseerd in duurzame ontwikkeling door de toepassing van een ecologische aanpak die wordt beheerd door een specifiek voor deze opdracht aangeduide milieuadviseur en gespecialiseerde coaches op het vlak van economische transitie.”

Bedrijvencentrum

Diensten

pictogramme Bureaux all-in

Kantoren met “all-in”-formule

Een kant-en-klare oplossing zodat u zich kunt focussen op de ontwikkeling van uw activiteit. Meubilair in uw nieuwe kantoor, internettoegang, een telefoonlijn, toegang tot elektriciteit, verwarming, beveiligde toegang 7/7 en 24/24… Dit alles in een enkele factuur op het einde van de maand zonder toeslag.

Pictogramme mutualisé

Gedeelde diensten

Wij moedigen dienstendeling aan om de beschikbare bronnen te optimaliseren. Dat biedt u een groter aanbod aan een betere prijs: onthaalruimte voor uw klanten, vergaderruimtes, toegang tot een fotokopieerapparaat/scan/ …, gelabeld milieubeheer, fietsparking…

Pictogramme contrat

Flexibel contract

De looptijd en de oppervlakte worden op uw behoeften afgestemd. De opdracht van de Village Partenaire is om de best mogelijke economisch levensvatbare voorwaarden te bieden aan projecten gedragen door ondernemers of KMO’s in hun startup-fase. Het is een dienstencontract met een opzegtermijn van maximaal 2 maanden. Geen verplichtingen op lange termijn dus.

pictogramme accompagnement

Persoonlijke begeleiding

Een netwerk van begeleidings- en adviesexperts op het vlak van duurzame ontwikkeling staan ter plaats tot uw beschikking om uw groei en de transitie naar een duurzame economie te vergemakkelijken. Thema’s ontwikkelen afhankelijk van uw behoeften: Scale Up, Duurzame voeding, Klimatologische veerkracht, Kringloopeconomie, Functionele economie, Sociale innovatieprincipe, enz.

Pictogramme Réseaux

Netwerkvorming

Village Partenaire maakt, via zijn Centrum en Lokaal Economieloket, deel uit van een netwerk van ondernemers en publieke actoren van het Brussels ondernemerschap (Hub Brussels, 1819, Citydev, innoviris, BECI,…). We maken het gemakkelijker om in contact te komen met deze actoren door vooraf uw behoeften in kaart te brengen.

Bureau fair trade
image de la façade avec le logo village partenaire
Tableau à l'accueil du village partenaire
Femme assise sur un fauteuil
image d'un homme qui travaille

Bedrijvencentrum

Onze prijzen

Bedrijf van minder dan 3 jaar oud

€15,50 / m² excl. btw
per maand

 

Bedrijf van meer dan 3 jaar oud

€20,50/ m² excl. btw
per maand

 

Bedrijvencentrum

Bijkomende diensten

pictogramme cour auto gérée

Duurzaam beheerde binnenplaats

Een groene, rustige binnenplaats te midden van een flatgebouw, perfect voor uw vergaderingen en pauzes buiten. Onze milieuadviseur zet zich in om dit kleine paradijs in het hartje van het centrum in stand te houden ; zijn motto: vergroening en biodiversiteit, een unieke kans voor de werknemers van het Centrum.

pictogramme restaurant

Hibiscus

De Village Partenaire huisvest een restaurant met het label ‘Good Food’. Ideaal voor uw lunch met collega’s aan een schappelijke prijs, er zijn onder andere: broodjes, salades en een dagschotel, die allemaal vergezeld worden van een hibiscussapje, fruitkefir of huisgemaakte kombuchathee. In de namiddag kan u er zelfs uw klanten ontmoeten onder een kopje koffie.

pictogramme caisse à légumes

Solidaire groepsaankoop (“GAS”)

Wilt u na u werk thuiskomen met verse groenten en fruit, die 100% bio, lokaal, en direct van de boerderij afkomstig zijn? Wij ontvangen de solidaire aankoopgroep ‘GAS’ die u niet alleen goede producten mee naar huis laat nemen, maar ook deel doet uitmaken van een solidaire groep en u in staat stelt om een directe relatie te onderhouden met de producent.

pictogramme vélo

Fietsenparking

Er is een beveiligde fietsenparking op de binnenplaats om zachte mobiliteit te stimuleren. U kunt eveneens gebruiken van gereedschap en al wat u zou nodig hebben om uw fiets te onderhouden.

pictogramme partage de voiture

Gedeelde Cambio-wagen

Net naast de Village Partenaire is er een Cambio-standplaats. Om u het leven makkelijker te maken, stellen wij u voor om uw abonnement en verbruik te centraliseren. Alles wordt doorgefactureerd op uw maandelijkse factuur.

Kantoren

Gedeelde keuken

Productieateliers

image du couloir étage du centre

Village Partenaire maakt deel uit van een overgangsecosysteem

Village Partenaire maakt deel uit van een ecosysteem van organisaties die actief zijn in de duurzame economie; met name Groupe One die instaat voor de begeleiding van duurzaam ondernemerschap in Brussel en Wallonië en EcoRes, een adviesbureau in duurzame ontwikkeling. We zorgen samen voor de ondersteuning en begeleiding van ondernemingen die bijdragen tot de economie van morgen.

Gelegen dichtbij het Zuid-Station

De Zuidwijk is een zeer strategische en historisch belangrijke plaats voor de gemeente Sint-Gillis maar ook voor heel het Brussels Gewest. Ze is opgebouwd rond het grootste station van het land. Een groot aantal nieuwe ondernemingen, zowel klein als groot, lokaal en internationaal, die mikken op een betere mobiliteit en welzijn voor hun werknemers, vestigen zich in deze buurt dichtbij het station, wat voor hen heel wat nieuwe deuren opent op economisch vlak.

Lokaal economisch ontwikkelingsinstrument

Het hele team van Village Partenaire wil van het Bedrijvencentrum een centrale plaats maken voor de creatie van synergie tussen gehuisveste bedrijven en lokale actoren: de gemeente Sint-Gillis, Hub Brussels, Citydev, Finance.brussels,… Village Partenaire wil lokale privé-initiatieven aanmoedigen door start-ups (< 3 jaar), maar ook reeds bevestigde ondernemingen ( > 3 jaar) te huisvesten en te begeleiden.

Label ‘Ecodynamische onderneming’ met 3 sterren

Het centrum heeft een milieuvriendelijk managementsysteem ingevoerd, want voor Village Partenaire telt het milieu. Village Partenaire draagt het label ‘Ecodynamische onderneming’. Het label beloont en moedigt bedrijven aan die werken aan een kleinere mileu-impact van hun activiteit. Het label valoriseert een ecologisch beheerde aanpak, vooral op het vlak van beheer en preventie van afval, rationeel gebruik van energie en een beheerde mobiliteit van de werknemers. Village Partenaire heeft het label ‘Ecodynamische onderneming’ met 3 sterren.

Bedrijvencentrum

Promotors

Photo de nuit du bâtiment du village partenaire

De Algemene Raad van het Bedrijvencentrum in Sint-Gillis bestaat uit socio-economische spelers actief in het Brussels gewest en in Sint-Gillis:

HEEFT U EEN WERKPLEK NODIG?

OF BEL

+32 (0)2 537 44 44

ONS TERUGVINDEN

Fernand Bernierstraat 15,
1060 Brussel

ONS TELEFONISCH BEREIKEN

Tél : +32 (0)2 537 44 44
Fax : +32 (0)2 543 44 44

ONS CONTACTEREN

Het Bedrijvencentrum
info@villagepartenaire.be

Voor het Lokaal Economieloket
gel@villagepartenaire.be

City dev bx
logo group one
logo BECI